Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Kald dessertsuppe med limekrem
  • Kald dessertsuppe med limekrem

Kald dessertsuppe med limekrem

En deilig dessert som passer ypperlig i sommervarmen.
Enkel
Energi 117.9 kcal
Protein 0.6 g
Fett 5.1 g
Karbohydrater 17.0 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 21.1 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 13.5 g
Vitamin A 68.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 21.4 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 13.9 µg
Fosfor 18.1 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 4 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 1 stk lime
  • 1 stk galiamelon
  • 1 kurv jordbær
  • 2 stk nektarin
  • 10 g frisk sitronmelisse
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss melis
  • 1 stk lime

Fremgangsmåte

Kok opp vann og sukker. Avkjøl. Tilsett limesaft og -skall.

Sett sukkerlaken kaldt i kjøleskapet til suppen skal serveres.

Del all frukten i mindre terninger. Finhakk litt sitronmelisse og bland alt med sukkerlaken.

Suppen helles i små suppeskåler eller porsjonsglass. Visp crème fraîche stiv med melis og smak til med saft og skall av en lime.

Kan smaksettes med konjakk eller likør i stedet for lime.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.