Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Karamelliserte plommer i eggestand
  • Karamelliserte plommer i eggestand

Karamelliserte plommer i eggestand

En frisk og lett dessert, passer perfekt som avslutning til en treretters middag.
Middels
Energi 205.2 kcal
Protein 3.0 g
Fett 15.0 g
Karbohydrater 14.1 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 60.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.3 µg
Tilsatt sukker 7.3 g
Vitamin A 212.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.2 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 12.5 µg
Fosfor 78.1 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.4 mg
Niacin 7.0 mg
Selen 3.1 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 12 stk plomme
  • 60 g smør
  • 60 g sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts garam masala
  • Eggestandrøre:
  • 1 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 70 g sukker
  • 2 dl melk
  • 25 g hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • ½ stk sitron skall

Fremgangsmåte

Del plommene i to og fjern steinene.

Stek plommene gylne i smør og sukker med krydder.
Fordel de karamelliserte plommene i seks, godt smurte, ildfaste porsjonsformer eller i en større ildfastform.

Pisk egg og eggeplommer med sukker til eggedosis. Rist hvetemelet ut i melk og tilsett dette sammen med kremfløte, en splittet vaniljestang og finrevet sitronskall i en kjele og varm blandingen til like under kokepunktet.

Tilsett den varme melke- og fløteblandingen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du pisker.

Hell blandingen over plommene og stek i 20 - 25 minutter ved 180 °C. Desserten er ferdig når eggestanden har stivnet og fått en gylden farge. Server lun med vaniljekesam smakssatt med kanel.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.