Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Rabarbra og jordbærkompott
  • Rabarbra og jordbærkompott

Rabarbra og jordbærkompott

Kompott servert på den tradisjonelle måten - sammen med fløte.

Middels
Energi 51.0 kcal
Protein 0.5 g
Fett 0.2 g
Karbohydrater 11.2 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 33.3 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 7.4 g
Vitamin A 1.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 19.7 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 14.4 µg
Fosfor 11.8 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.4 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

4 porsjoner
  • 400 g rabarbra (ca 4 stilker)
  • 4 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ½ ss potetmel
  • 300 g jordbær

Fremgangsmåte

Skyll rabarbraen og skjær stilkene i 2 cm brede biter. Middels tykke rabarbrastilker gir best resultat.

Kok opp vann og sukker i en kjele. Legg rabarbraen i og småkok til den er mør. Tilsett mer sukker etter ønske. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell jevningen i en tynn stråle i kjelen under omrøring. Kok opp og trekk den raskt til side.

Tilsett oppskåret jordbær og sett kompotten til avkjøling.

 Serveres lun med matfløte, kaffefløte eller vaniljekesam.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.