Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Rabarbrakompott med vaniljekesamkrem
  • Rabarbrakompott med vaniljekesamkrem

Rabarbrakompott med vaniljekesamkrem

Har du rabarbra i hagen som du ikke helt vet hva du kan bruke til? Da anbefaler vi deg å prøve denne desserten. Husk at det er best å kutte rabarbrastilkene rundt St. Hans - da er de fortsatt unge og inneholder mindre oksalsyre enn de gjør senere på sommeren.
Enkel
Energi 150.6 kcal
Protein 1.5 g
Fett 5.3 g
Karbohydrater 23.7 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 56.9 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 21.8 g
Vitamin A 67.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.4 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 3.4 µg
Fosfor 11.4 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.6 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 800 g rabarbra
  • 400 g sukker
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)

Fremgangsmåte

Skrell rabarbra og skjær i skiver, ca 2 cm tykke.

Ha rabarbra i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp og skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter uten lokk til det meste av væsken er fordampet (er kompotten fortsatt veldig flytende, kan den jevnes med litt potetmel utrørt i kaldt vann). Settes kjølig til servering.

Visp kremfløten til luftig krem og bland den med vaniljekvarg. Legg rabarbrakompott og krem lagvis i porsjonsglass. Pynt med kandiserte fioler eller sitronmelisse.

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.