Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Rips og bringebærsuppe
  • Rips og bringebærsuppe

Rips og bringebærsuppe

Denne suppen bringer tilbake minnene om ripsbuskene i mormors hage. De røde, lekre og syrlige bærene. I denne friske suppen har rips fått selskap av en annen deilig bærsort; bringebær. Rips og bringebær er en herlig kombinasjon.

Enkel
Energi 23.4 kcal
Protein 0.3 g
Fett 0.1 g
Karbohydrater 4.6 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 6.4 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 2.1 g
Vitamin A 0.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.9 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 5.5 µg
Fosfor 11.8 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 15
  • 2 l vann
  • 500 g frosne bringebær
  • 200 g frosne rips
  • 4 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g potetmel

Fremgangsmåte

Kok opp vannet og tilsett bærene.

Splitt vaniljestangen i to. Skrap ut frøene over kjelen, og ha frø og stang i blandingen. La det hele koke i en god halv time. Smak til med sukker, og la suppen få et oppkok i fem minutter.

Rør ut potetmelet i noen spiseskjeer med vann, og jevn suppen med melblandingen.

Varm suppen opp til kokepunktet.

Serveres lun med vaniljeis eller vaniljekesam.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.