Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Sitrusfrukt i lake med ostekrem
  • Sitrusfrukt i lake med ostekrem

Sitrusfrukt i lake med ostekrem

Planlegger du en fest og har du litt ekstra tid, kan du imponere med denne friske og eksklusive desserten.
Middels
Energi 104.4 kcal
Protein 1.8 g
Fett 6.4 g
Karbohydrater 9.2 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 25.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 1.4 g
Vitamin A 50.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 35.4 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 23.4 µg
Fosfor 48.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.5 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 0.7 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 5 dl lake av like deler sukker og vann
  • 1 ss honning
  • 3 stk lime
  • 3 stk sitron
  • 5 g sitrongress (kan sløyfes)
  • ½ stk frisk ananas , skrelt i biter
  • 1 stk papaya , skrelt i biter
  • 1 stk mango , skrelt i biter
  • ½ stk honningmelon , skrelt i skiver
  • Ostekrem:
  • 250 g kremost naturell
  • 1 ss sukker
  • skall av 2 stk lime
  • saft av 1 stk lime
  • 1 dl pinjekjerner , lettristede
  • 100 g friske jordbær , i skiver
  • mynte eller melisse

Fremgangsmåte

Lag sukkerlaken ved å koke like deler sukker og vann, og smak til med honning (kan evt sløyfes).

Tilsett saft fra lime og sitron, og evt sitrongress, i små biter. Legg i fruktene og la dem få et raskt oppkok i laken. Ta kjelen av platen og la alt få trekke i laken et par timer - minst.

Ostekrem
Rør opp kremosten med sukker, saft og finrevet skall av lime. La den stå kaldt til den skal serveres.

Rist pinjekjernene forsiktig i tørr panne (uten fett) til de er svakt gylne. Avkjøles.

Fordel frukten på dessert-tallerkner, hell litt lake over. Form ostekremen til "egg" med en vætet spiseskje og legg ett "egg" på hver frukthaug. Dryss over nøtter og pynt med jordbær og urter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.