Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Stikkelsbæris
  • Stikkelsbæris

Stikkelsbæris

Uansett om man bruker grønne eller røde bær til denne oppskriften, vil man få en utrolig farge på isen. Selve stikkelsbærisen blir nesten som en sorbet, og kan gjerne serveres uten at yoghurtisen tilsettes.
Enkel
Energi 161.2 kcal
Protein 3.2 g
Fett 4.1 g
Karbohydrater 27.6 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 111.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 19.9 g
Vitamin A 43.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.6 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 7.4 µg
Fosfor 99.6 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.3 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 250 g frosne stikkelsbær
  • 1 ½ dl melis
  • 1 ½ dl yoghurt naturell
  • 1 l yoghurtis

Fremgangsmåte

Kjør frosne stikkelsbær, melis og yoghurt sammen i en foodprosessor til ingrediensene er godt blandet.  Frys isen og rør i den et par ganger under nedfrysingen.

Før stikkelsbærisen fryser helt, legges  den lagvis med halvtinet lettis i en avlang form ca. 1,5 liter. Frys isen. Ta isen ut av fryseboksen ca 30 minutter før servering og sett den i kjøleskapet. Server gjerne isen med mos av stikkelsbær og pisket krem.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.