Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Barnas iskake
  • Barnas iskake

Barnas iskake

Her er et godt forslag til iskake som du kan lage til et barneselskap eller en annen lignende anledning. Engasjer gjerne barna i dekoreringen av kaken.
Middels
Energi 321.0 kcal
Protein 5.1 g
Fett 21.1 g
Karbohydrater 27.8 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 48.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 21.9 g
Vitamin A 292.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 12.4 µg
Fosfor 73.6 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.2 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "marengs (pikekyss)"

Ingredienser

Porsjoner 12
  • Grunnoppskrift iskrem:
  • 5 stk gelatinplater
  • ½ dl kokende varmt vann
  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • Blandes med:
  • 200 g marengs (pikekyss)
  • 1 pk seigmann

Fremgangsmåte

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann. 

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Visp kremfløten til luftig krem. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under røring. Fold så inn kremen. Bruk en avlang form på ca 20 x 30 cm til en kake på 10 - 12 porsjoner. La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.

Så langt kan vi gjøre ferdig isen dersom vi har kremfløte til overs og ikke helt vet hva slags is vi ønsker å lage.

 

Forslag til fyll for 'Barnas iskake'
Kle formen med plastfolie først. Fordel så 2/3 av marengstoppene i bunnen av formen. Legg over mykrørt iskrem. Legg på seigmenn og resten av marengstoppene. Dekk til med plast, og la stå i fryseboksen. Skjær iskaken i firkanter ved servering og la den stå i ca 30 minutter i kjøleskapet før servering så den blir passe spisemyk.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.