Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Bringebæris
  • Bringebæris

Bringebæris

Nydelig dessert med sesongens bær - den smelter på tungen. Denne kesamisen er også bra om man tenker på vekten...

Enkel
Energi 120.9 kcal
Protein 4.3 g
Fett 6.0 g
Karbohydrater 11.7 g
Fiber 1.8 g
Kalsium 53.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 8.4 g
Vitamin A 80.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.1 mg
Vitamin E 2.2 mg
Folat 25.8 µg
Fosfor 79.4 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.0 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 3.7 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 stk eggeplomme
  • 3 ss melis
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 300 g dypfryste bringebær

Fremgangsmåte

Visp eggedosis av eggplommer og melis og visp inn kesam.

Kjør de dypfryste bringebærene i en foodprosessor og bland dem med kvarg/eggeblandingen. Isen må røres i et par ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.

 

 

 

Andre smakstilsetninger:

Hakkede nøtter
2 ts kakao + revet mørk og hvit sjokolade
Moste friske eller fryste bær/frukt.


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.