Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Jordbærsherbet
  • Jordbærsherbet

Jordbærsherbet

Sorbet, sorbett, sherbet Hva er egentlig hva og hva er forskjellen? Sorbett eller sherbet som det også kalles, er en vannis/fruktis som inneholder litt meieriprodukter.
Middels
Energi 116.3 kcal
Protein 1.7 g
Fett 1.2 g
Karbohydrater 24.8 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 47.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 20.7 g
Vitamin A 9.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 22.2 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 23.2 µg
Fosfor 38.8 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.4 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk gelatinplater
  • 1 ½ dl vann
  • 150 g sukker
  • 2 ss lys sirup
  • 300 g jordbær
  • 3 dl fruktyoghurt med jordbær

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Kok opp vann og sukker og tilsett sirup. Ha de bløtlagte gelatinplatene i den varme sukkerlaken under omrøring. Hell laken i en hurtigmikser eller foodprosessor og tilsett jordbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse og tilsett til slutt yoghurt. Hell massen i en bolle og dekk overflaten med plast.

Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før sherbeten fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

 

Tips: Dersom du har en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den.



Sorbet, sorbett, sherbet

Hva er egentlig hva og hva er forskjellen?

Sorbet er en vannbasert is med smak av frukt eller bær som etter tradisjonen ikke inneholder meieriprodukter eller egg, selv om det nå er vanlig å tilsette piskede eggehviter for å gjøre sorbeten mer luftig og myk.

Sorbett eller sherbet som det også kalles, er en vannis/fruktis som inneholder litt meieriprodukter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.