Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Sjokoladeis med kanel
  • Sjokoladeis med kanel

Sjokoladeis med kanel

Sjokoladeis er en av barnas favoriter. I denne oppskriften har vi tilsatt kanel som smaker nydelig sammen med sjokolade.
Middels
Energi 324.9 kcal
Protein 4.3 g
Fett 23.1 g
Karbohydrater 24.4 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 84.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 21.3 g
Vitamin A 232.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.7 mg
Folat 17.3 µg
Fosfor 138.3 mg
Jern 1.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 32.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 3.7 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk hel kanel
  • 50 g sukker
  • 200 g kokesjokolade (50% kakao)
  • 4 stk eggeplomme
  • 70 g sukker

Fremgangsmåte

Ha helmelk, kremfløte, sukker, vaniljesukker og kanelstang i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen.

Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.

Ta kanelstangen ut av melkeblandingen og hell den forsiktig i eggedosisen under visping.

Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.

Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.

Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Tips: Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.