Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Sjokoladesorbet
  • Sjokoladesorbet

Sjokoladesorbet

Lykken er sjokoladesorbet servert på vaffel.
Middels
Energi 249.6 kcal
Protein 3.6 g
Fett 12.4 g
Karbohydrater 30.9 g
Fiber 2.7 g
Kalsium 61.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 13.3 g
Vitamin A 0.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 2.1 µg
Fosfor 48.0 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 dl skummet melk
  • 100 g sukker
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 50 g glukose

Fremgangsmåte

Varm opp melken og sukkeret i en kjele til det koker. La det koke i to minutter, rør godt slik at alt sukkeret er oppløst.

Hell den kokende melken over den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet.

Tilsett glukose.

Sett blandingen i fryseren og rør i den hver halve time. Gjenta røringen i ca tre timer eller til sorbeten har fått en tykk konsistens.

Ta sorbeten ut av fryseren 10 minutter før servering. Serveres på vaffel, pyntet med vispet krem, sjokoladestrøssel og frisk frukt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.