Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Yoghurtsorbet
  • Yoghurtsorbet

Yoghurtsorbet

Sorbet smaker alltid friskt og godt og er litt lettere dessert enn vanlig fløteis.
Middels
Energi 90.7 kcal
Protein 1.3 g
Fett 0.7 g
Karbohydrater 19.6 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 34.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 15.7 g
Vitamin A 5.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 28.3 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 24.5 µg
Fosfor 29.4 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.4 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 200 g sukker
  • 3 dl vann
  • saft av 1 stk sitron
  • 1 stk eggehvite
  • 2 ½ dl fruktyoghurt med jordbær
  • Pynt:
  • 500 g friske jordbær
  • ½ dl frisk mynte eller andre friske urter

Fremgangsmåte

Kok sukkerlake av sukker og vann. Tilsett sitronsaft, og la blandingen stå i fryseren til den er hard.

Kjør så den frosne sukkerlaken i foodprosessor sammen med eggehvite til en snøhvit masse. Tilsett yoghurt og bland godt. La massen fryse stiv til kuler og la dem ligge i fryseboksen til de skal serveres.


Anrettes med friske bær og urter.


Tips: Lag forskjellige sorbeter med ulike yoghurtvarianter, f eks sitronsorbet, blåbærsorbet, ferskensorbet osv.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.