Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Kremdesserter / Minivannbakkels
  • Minivannbakkels

Minivannbakkels

For den som synes vanlige vannbakkels kan være litt i mektigste laget, anbefaler vi denne miniversjonen. En fin og god liten munnfull.
Middels
Energi 210.0 kcal
Protein 3.1 g
Fett 15.4 g
Karbohydrater 15.1 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 31.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 4.6 g
Vitamin A 222.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 8.3 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 10.2 µg
Fosfor 52.4 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.0 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.5 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 2 ½ dl vann
  • 75 g smør
  • 125 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • Fyll:
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sjokoladesaus
  • 1 boks hermetiske mandariner
  • 2 ss melis

Fremgangsmåte

 

Kok opp vann og smør i en kjele. Tilsett melet og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen. Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste.

Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk spøytepose og "sprut" på kakene.

Stek vannbakkels midt i stekeovn på 220 °C i ca 20 minutter. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøra før det er gått 15 minutter.

Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøra oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl og oppbevares på rist.

Fyll vannbakkelsene like før de skal brukes ellers blir de lett bløte.

Visp fløten til luftig krem og bland inn krem, hakkede mandariner og sjokoladepulver/saus.

Del bakkelsene i to med en skarp kniv og fyll dem med kremen. Dryss over melis før servering. Sjokoladefyllet kan erstattes med for eksempel bringebærsyltetøy etc.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.