Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Kremdesserter / Tiramisu - Italias nasjonaldessert
  • Tiramisu - Italias nasjonaldessert

Tiramisu - Italias nasjonaldessert

I tillegg til å være Italias nasjonaldessert, er denne kaken en av verdens mest kjente desserter. Kanskje ikke uten grunn?
Enkel
Energi 266.8 kcal
Protein 5.6 g
Fett 16.2 g
Karbohydrater 21.9 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 50.8 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 1.2 µg
Vitamin D 2.1 µg
Tilsatt sukker 11.5 g
Vitamin A 235.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.8 mg
Folat 27.2 µg
Fosfor 144.9 mg
Jern 1.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 19.7 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 7.7 µg
Sink 0.9 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Fingerkjeks:
  • 2 stk eggehvite
  • 50 g sukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 45 g potetmel
  • 30 g hvetemel
  • Ostekrem:
  • 6 stk eggeplomme
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 375 g snøfrisk naturell eller kremost naturell
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 3 ss kaffe
  • 3 ss portvin eller likør
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum.

Pisk eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.

Bland eggedosis og eggehviter. Sikt i mel og bland forsiktig.

Dekk stekeplaten med bakepapir, sprøyt massen i ca 1 cm lange striper og stek kjeksene i stekeovnen på 200 °C i ca 5 minutter.


Ostekrem

Pisk eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis. Visp ost og crème fraîche til en jevn krem, og bland den med eggedosisen.

Rør sammen kaffe og vin (evt likør). Bland kakaopulver og melis i en sikt.

Kle en brødform innvendig med plastfolie. Dekk bunnen med kjeks.

Dynk kjeksene med kaffeblandingen. Legg et lag ostekrem over. Sikt litt av kakaoblandingen over ostekremen, legg deretter over et nytt lag kjeks dynket med kaffeblanding, og tilslutt resten av ostekremen. Sikt resten av kakaoblandingen på toppen.

La desserten stå kaldt til den skal serveres, gjerne en times tid i fryseren.


Løft desserten ut av formen ved hjelp av plastfolien, og anrett den på fat eller del den i porsjonsstykker.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.