Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Kremdesserter / Vannbakkels med ostekrem
  • Vannbakkels med ostekrem

Vannbakkels med ostekrem

Vannbakkels med spennende fyll.
Middels
Energi 270.7 kcal
Protein 4.9 g
Fett 21.7 g
Karbohydrater 14.0 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 64.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.7 µg
Tilsatt sukker 0.8 g
Vitamin A 281.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 13.4 µg
Fosfor 113.7 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 3.5 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 16
  • Vannbakkels:
  • 2 ½ dl vann
  • 125 g meierismør
  • 125 g hvetemel
  • 3 stk egg
  • Ostekrem:
  • 100 g prim eller finrevet brunost
  • 250 g kremost med mandarin/ananas
  • 1 ½ dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kok opp vann og smør i en kjele. Tilsett melet, og rør til deigen løper sammen og slipper kjelebunnen.

Avkjøl deigen litt og rør i ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren før du har i det neste. Sett deigen med skje på smurt stekeplate eller bruk sprøytepose og "sprut" på kakene.

Stek vannbakkels midt i ovnen på 220 °C i ca 20 minutter.. Vær forsiktig med å åpne stekeovnsdøren før det har gått 15 minutter. Når kakene er ferdige, kan de gjerne stå i ovnen med ovnsdøren oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for rask. Avkjøl på rist.

Fyll vannbakkels like før de skal brukes, ellers blir de lett bløte.

Rør sammen prim/brunost og kremost. Bland i vispet kremfløte. Smak til med salt og pepper. Sprøyt kremen i vannbakkels som er halvveis skåret over på midten, slik at øverste del danner lokk på kremen.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.