Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Amerikanske pannekaker med ananas og banan
  • Amerikanske pannekaker med ananas og banan

Amerikanske pannekaker med ananas og banan

Denne varianten av amerikanske pannekaker med banan og ananas i røren smaker søtt og godt. Middag er reddet med disse som dessert.
Enkel
Energi 154.7 kcal
Protein 3.5 g
Fett 1.9 g
Karbohydrater 30.6 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 87.3 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 5.0 g
Vitamin A 16.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 7.1 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 11.4 µg
Fosfor 106.1 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.3 mg
Niacin 5.0 mg
Selen 2.2 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 100 g frisk ananas eller hermetisk
  • 1 stk liten banan
  • 100 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 stk egg
  • 1 dl lettmelk
  • 2 dl vaniljeyoghurt
  • 1 dl mapel sirup

Fremgangsmåte

Kutt bananen og ananas i små biter. Bruker du hermetisk ananas må væsken renne av før den tilsettes røren.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røra er glatt.

Tilsett ananas og banan og la røra svelle i ca 20-30 minutter. Røra blir litt tynnere når den står.

Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 10 cm i diameter. Når røren begynner å stivne på overflaten snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på at man ikke har for sterk varme på platen, slik at pannekakene blir rå inni.

Oppbevar pannekakene i en ildfast form i stekeovnen på 100 °C etterhvert som de stekes for at de skal holde seg varme.

Pannekakene serveres lune med vaniljeyoghurt og mapel sirup.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.