Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Brunostvafler
  • Brunostvafler

Brunostvafler

Vaffel med noen skiver brunost er tradisjonsrikt og godt, men har du noen gang prøvd å lage vafler med brunost i røren?
Enkel
Energi 189.0 kcal
Protein 6.3 g
Fett 8.8 g
Karbohydrater 21.0 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 101.7 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 4.0 g
Vitamin A 112.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 20.6 µg
Fosfor 142.3 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 17.9 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 4.6 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk egg
  • ¼ ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 dl kefir , syrnet melk eller kulturmelk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts malt kardemomme , malt
  • 1 dl brunost , revet
  • 25 g meierismør til steking

Fremgangsmåte

Bland sammen alt til røren og stek vaflene på vanlig måte.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.