Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Crème Brûlée
  • Crème Brûlée

Crème Brûlée

En ordentlig dessertklassiker som er en lett og perfekt avslutning på en større middag. Denne deilige vaniljedesserten kan enkelt lages dagen før, men husk at selve karamelliseringen av sukkeret ("topplokket") bør ikke skje før rett før servering.
Middels
Energi 234.2 kcal
Protein 5.3 g
Fett 20.2 g
Karbohydrater 7.8 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 74.3 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 5.4 g
Vitamin A 291.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.0 mg
Folat 23.3 µg
Fosfor 113.7 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.1 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 6.3 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 2 dl helmelk
  • 4 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk egg
  • Til gratinering:
  • 10 ts sukker

Fremgangsmåte

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. (I stedet for vaniljestang kan du bruke vaniljesukker. 1 stang = 1 ts vaniljesukker.)

Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen.

Sett 10 små ildfaste porsjonsformer i langpannen og hell i kremblandingen. Hell så mye kokende vann i langpannen at det står halvveis opp på formene. La formene stå i ovnen til desserten er stivnet (på 125 °C i ca 40 minutter).

Til gratinering / karamellisering

Dryss 1 ts sukker på hver porsjon og la dem stå under grillen til sukkeret er karamellisert (ca 3 minutter). Server desserten lunken med litt frukt eller bær til.

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.