Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Crêpes suzette
  • Crêpes suzette

Crêpes suzette

Crêpes suzette er en klassisk pannekakedessert med ekstra tynne pannekaker og en smakfull sitrussaus. Desserten serveres selfølgelig med pisket krem.
Middels
Energi 243.5 kcal
Protein 3.8 g
Fett 19.3 g
Karbohydrater 13.5 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 35.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.7 µg
Tilsatt sukker 7.0 g
Vitamin A 302.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 10.6 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 20.7 µg
Fosfor 73.4 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.8 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 4.3 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "mandelflak"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 60 g hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 4 stk egg
  • 1 stk sitron
  • 100 g smeltet smør
  • Saus
  • 100 g smør
  • 80 g melis
  • ½ dl friskpresset sitronsaft
  • 1 ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 50 g mandelflak
  • 3 dl kremfløte pisket til krem

Fremgangsmåte

Ha hvetemel i en bolle.

Visp sammen egg, kremfløte og vann og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper.

Bland i smeltet smør og revet skall av en sitron.

Dekk til røren og la den stå i ca. 30 minutter.

Varm en liten teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen.

Disse pannekakene skal være veldig tynne. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig. Brett de i fire etter hvert. 

Saus

Bland smør, melis, sitronsaft og appelsinsaft i en kjele og la det hele få et oppkok.

Hell sausen over pannekakene og dryss til slutt over mandelflak. Hvis man ønsker kan man tilsette 2 ss appelsinlikør i sausen like før servering.

Server pannekakene med pisket krem.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.