Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Panna cotta
  • Panna cotta

    Panna cotta 

Panna cotta

Er du en av dem som får lyst på noe søtt etter middagen, prøv denne Panna cottaen som er basert på melk fremfor kremfløte.
Enkel
Energi 110.7 kcal
Protein 4.5 g
Fett 4.6 g
Karbohydrater 12.5 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 77.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 7.7 g
Vitamin A 46.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.6 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 7.9 µg
Fosfor 29.1 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 6.2 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk gelatinplater
  • 1 ½ dl helmelk
  • 2 ss sukker
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • Bær per porsjon:
  • 4 stk bjørnebær
  • 2 stk jordbær
  • 5 stk bringebær
  • 20 g blåbær
  • 4 blad frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Kok melk og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter.

Klem vannet godt av gelatinplatene. Smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur.

Fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekesam. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så panna cottaen stivner.

Hvelv ut panna cottaen på en tallerken og server med bær og gjerne en bærsaus. Pynt med frisk sitronmelisse.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.