Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Pannekaker med epler i lønnesirup med pekannøtter
  • Pannekaker med epler i lønnesirup med pekannøtter

Pannekaker med epler i lønnesirup med pekannøtter

Dette er en himmelsk dessert. Munnen løper i vann bare man hører kombinasjonen epler, lønnesirup, pekannøtter og krem.
Middels
Energi 190.3 kcal
Protein 3.9 g
Fett 9.1 g
Karbohydrater 22.5 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 58.3 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.9 g
Vitamin A 61.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.6 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 7.1 µg
Fosfor 44.5 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.1 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 5
  • 125 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • 2 ½ dl helmelk
  • 30 g smeltet smør
  • Smør til steking
  • Fyll
  • 4 stk grønt eple
  • 40 g smør
  • 2 dl mapel sirup
  • 100 g pecannøtter
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam) eller pisket krem til servering

Fremgangsmåte

Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå i ca 30 min. Mens røren sveller lages eplefyllet.


Fyll:

Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

Tilsett eplene, smøret og lønnesirup i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til eplene begynner å bli møre. Tilsett finhakkende pekannøtter. Slå av varmen.

Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig.

Legg pannekakene i en ildfast form etter hvert som du steker, og hold dem varme i stekeovnen på 100 °C. Fordel litt av det varme eplefyllet inni hver pannekake ved servering.

Server gjerne pannekakene med vaniljekvarg eller pisket kremføte


 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.