Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Sitrus Panna cotta
  • Sitrus Panna cotta

Sitrus Panna cotta

Panna cotta er en italiensk dessert og betyr "kokt fløte". Den spises ofte med fruktcoulis eller bær, men smaker også kjempegodt med kun noen få skiver sitrusfrukt slik som her.
Middels
Energi 93.5 kcal
Protein 1.9 g
Fett 5.1 g
Karbohydrater 9.5 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 45.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 3.8 g
Vitamin A 112.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 27.5 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 14.1 µg
Fosfor 32.6 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.0 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.7 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 7 stk gelatinplater
  • 1 stk sitron , skall og saft
  • 3 dl helmelk
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ss melis
  • 3 dl friskpresset appelsinsaft
  • Til pynt
  • 2 stk rosa grapefrukt
  • 2 stk lime
  • 2 stk appelsin

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter. Finrasp skallet av sitronen og press ut saften.

Visp sammen helmelk, crème fraîche og melis til en jevn blanding. Hell av vannet fra gelatinplatene og smelt dem i 1 dl av appelsinsaften. 

Hell saft og skall av sitronen og resten av appelsinsaften i melkeblandingen under omrøring.

Rør til slutt inn den avkjølte smeltede gelatinen under konstant omrøring. Hell blandingen over i kuvertformer og la de stå kjølig i noen timer til panna cottaen har stivnet.


Server med filetbåter av rosa grapefrukt, lime og appelsin.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.