Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Ost / Lun nøttepanert Brie med fruktkompott
  • Lun nøttepanert Brie med fruktkompott

Lun nøttepanert Brie med fruktkompott

Et naturlig valg når ost står på dessertmenyen.
Enkel
Energi 461.3 kcal
Protein 17.0 g
Fett 43.4 g
Karbohydrater 0.9 g
Fiber 1.9 g
Kalsium 357.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 261.0 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 63.3 µg
Fosfor 386.3 mg
Jern 1.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.5 mg
Magnesium 62.3 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 11.2 µg
Sink 2.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 200 g brie
  • 1 stk eggeplomme
  • 100 g valnøttkjerner finhakket

Fremgangsmåte

Pensle osten med sammenvispet eggeplomme, og dypp osten i finhakkede valnøtter slik at det dekker alle ostens sider. Sett osten på stekebrett og lun den i ovnen ved 200 °C i 8 - 10 minutter.

Skjæres i serveringsstykker og serveres med fruktkompott.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.