Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Ost / Marinert edamer med rosé pepper
  • Marinert edamer med rosé pepper

Marinert edamer med rosé pepper

Server marinert edamer som snacks eller forrett. Ta vare på marinaden, den er også god som salatdressing.
Enkel
Energi 306.3 kcal
Protein 23.4 g
Fett 23.2 g
Karbohydrater 0.2 g
Fiber 0.1 g
Kalsium 715.5 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 1.5 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 246.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.6 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 21.6 µg
Fosfor 511.7 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 26.4 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 10.4 µg
Sink 3.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 dl olivenolje
  • ½ dl vineddik
  • 10 blad frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 25 stk hel pepper (rosépepper)
  • 400 g edamer i terninger

Fremgangsmåte

Lag marinaden og legg ostesterningene i den. La osten stå og trekke i marinaden, helst 3-4 timer før servering.
 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.