Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Ost / Stekt camembert med rosin- og aprikoskompott
  • Stekt camembert med rosin- og aprikoskompott

Stekt camembert med rosin- og aprikoskompott

Dette er den perfekte avslutningen på et godt måltid. Enten servert som dessert eller en liten mellomrett før desserten serveres.
Enkel
Energi 262.4 kcal
Protein 7.6 g
Fett 12.7 g
Karbohydrater 25.8 g
Fiber 4.1 g
Kalsium 138.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 7.7 g
Vitamin A 94.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 0.4 mg
Vitamin E 1.6 mg
Folat 32.6 µg
Fosfor 160.5 mg
Jern 1.2 mg
Kalium 0.4 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 31.3 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 6.0 µg
Sink 1.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(9) "brødrasp"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 150 g camembert
  • 1 stk egg
  • 3 ss brødrasp
  • 50 g valnøttkjerner
  • 3 ss honning
  • Rosin- og aprikoskompott
  • 2 dl tørket aprikos
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl vann
  • ½ dl sukker
  • ½ dl portvin eller lign.

Fremgangsmåte

Vend osten først i lett sammenpisket egg, deretter i en blanding av finhakkede valnøtter og brødrasp.

Stek osten i smør på middelsvarme til osten får en gylden stekeskorpe. Hell over litt honning i en tynn stråle før servering.

Hell vann og sukker i en liten kjele og kok opp. Tilsett de øvrige ingrediensen og la det hele små koke under omrøring i ca 20 minutter til aprikosene er møre. Spe på med vann hvis væsken fordamper for raskt.

Kompotten serveres kald eller lun ved siden av den stekte camemberten.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.