Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Paier/terter / Pai med vaniljekrem og bær
  • Pai med vaniljekrem og bær

Pai med vaniljekrem og bær

Middels
Energi 319.5 kcal
Protein 4.7 g
Fett 21.9 g
Karbohydrater 25.9 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 24.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.4 µg
Tilsatt sukker 7.6 g
Vitamin A 258.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 9.0 µg
Fosfor 56.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.9 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.4 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • mørdeig:
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • ½ dl sukker
  • 1 stk egg
  • fyll:
  • 3 dl ferdig vaniljekrem
  • 2 dl kremfløte
  • bær eller frukt etter ønske

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til mørdeigen i en food processor eller en bolle. Er eggene små, må du bruke to eggeplommer. La maskinen gå noen sekunder, eller elt det sammen med hendene. La deigen hvile kjølig ca. 1/2 time.

Kjevle deigen ut og kle en paiform, 22 cm i diameter (til en pai på 6-8 porsjoner) eller små paiformer med løs bunn med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og la den stå noen minutter før den settes i ovnen til steking ved 200 °C i ca. 10 - 15 minutter.

Avkjøl paiskallet litt i formen før det tas forsiktig ut. Dekk bunnen og sidene i formen med vaniljekrem blandet med vispet krem. Pynt med bær.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.