Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Løvepudding - Semulepudding

Løvepudding - Semulepudding

Dette er en enkel semulepudding som er laget i en løveform. Hos Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson på Aulestad var dette en veldig populær dessert.
Middels
Energi 135.6 kcal
Protein 6.1 g
Fett 6.3 g
Karbohydrater 13.1 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 109.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 4.1 g
Vitamin A 25.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.3 mg
Vitamin E 2.3 mg
Folat 14.1 µg
Fosfor 134.7 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 34.9 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 l melk
  • 1 ½ dl semulegryn
  • 2 stk gelatinplater
  • 2 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 100 g mandler
  • 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kok opp melken. Dryss i grynene under omrøring i den kokende melken. Kok grøten på middels varme under omrøring til grynene er møre, ca 20 minutter.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Ta platene ut av vannet, ha de i den varme grøten og rør godt.

Visp eggene lett sammen og tilsett eggene under omrøring i den varme grøten. Ha til slutt i sukker, grovhakkede mandler og hakket kokesjokolade.

Rør i grøten slik at sjokoladen begynner å smelte og grøten får et marmorert utseende.

Pensle formen med et tynt lag smeltet smør eller olje, så slipper puddingen lettere formen når den velves. Fyll grøten i formen og dekk den med plastfolie. Sett formen kjølig så puddingen stivner, gjerne natten over.

Hvelv puddingen forsiktig ut av formen og server den med friske bær, rød saus eller karamellsaus.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.