Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Mandelkjernepudding

Mandelkjernepudding

Dette er en god gammel tradisjonsoppskrift som passer utmerket som søndagsdessert.
Middels
Energi 174.1 kcal
Protein 3.6 g
Fett 11.7 g
Karbohydrater 13.0 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 72.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 5.8 g
Vitamin A 125.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.3 mg
Vitamin E 2.2 mg
Folat 15.1 µg
Fosfor 88.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 22.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl helmelk
  • 1 dl sukker
  • 75 g maisstivelse (maizena)
  • 2 stk egg
  • 75 g mandler
  • Bærsaus:
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 300 g friske eller dypfryste bringebær (eller f.eks jordbær)

Fremgangsmåte

Bland fløte, melk, sukker og maisstivelse og la det få et oppkok under konstant omrøring. Slå ned varmen og la det stå og småkoke i noen minutter under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn godt sammenpiskede egg og grovhakkede skåldede mandler. Avkjøl desserten og server den med en rød bærsaus.

Bærsaus
Kok opp vann og tilsett sukker.
Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor.
Tilsett røde bær og kjør det hele sammen.
Sausen kan siles eller den kan være som den er.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.