Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Minuttpudding
  • Minuttpudding

Minuttpudding

 Pudding går aldri av moten, enkelt og raskt og smaker nydelig med rødsaus.

Middels
Energi 138.5 kcal
Protein 4.7 g
Fett 7.6 g
Karbohydrater 12.9 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 102.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 2.2 g
Vitamin A 67.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.7 mg
Folat 12.0 µg
Fosfor 111.4 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 21.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.5 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "mandelflak"
Ukobla ingrediens:
string(13) "mandeldråper"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 5 dl helmelk
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ss smør
  • 2 ss mandelflak
  • 2 ss mandler hakkede
  • 10 g mandeldråper

Fremgangsmåte

Bland kald helmelk og alt melet i en kjele og rør til det koker og er uten klumper. La den koke i ca 1 minutt. Visp sammen egg og sukker. Ta kjelen av koketoppen og rør eggeblandingen inn i melke melkeblandingen. Tilsett smøret og rør det inn.

Dryss i mandlene og smak til med mandeldråper. Servèr puddingen varm eller kald med rød saus.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.