Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Sagopudding
  • Sagopudding

Sagopudding

Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel.
Middels
Energi 122.3 kcal
Protein 3.5 g
Fett 5.8 g
Karbohydrater 14.0 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 102.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 3.7 g
Vitamin A 71.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 8.5 µg
Fosfor 98.3 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.0 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 l helmelk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ¼ dl sagogryn
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 stk gelatinplater
  • 2 dråpe romessens
  • bærsaus

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og sukker. Dryss i sagogryn og kok under lett røring ca 15 minutter til en halvtynn grøt.

Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca 3 minutter.

Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring. Kok opp under omrøring slik at puddingen tykner litt.

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløtt opp. Varm så gelatinen opp og tilsett oppbløtt gelatin i puddingen mens du rører godt.

Ta kjelen av platen igjen, smak til med romdråper og hell i pen dessertbolle. Avkjøles.

Server med en god rød saus til.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.