Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Sherrypudding
  • Sherrypudding

Sherrypudding

En klassiker blant desserter. Prøv denne varianten som smelter på tunga.
Middels
Energi 315.9 kcal
Protein 5.1 g
Fett 25.5 g
Karbohydrater 12.3 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 65.2 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 1.2 µg
Vitamin D 2.0 µg
Tilsatt sukker 10.0 g
Vitamin A 364.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.9 mg
Folat 25.2 µg
Fosfor 127.5 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 6.4 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 6.5 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 8 stk eggeplomme
  • 1 dl melis
  • 9 stk gelatinplater
  • 1 ½ dl sherry
  • 5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.

Legg gelatinplatene i bløt i 5 minutter. Kok opp vann og smelt gelatinplatene i det varme vannet. Tilsett sherry i den smeltede gelatinen. Avkjøl litt.

Visp kremfløten til luftig krem. Bland krem og eggedosis og ha tilslutt sherry/gelatinblandingen i kremen under stadig omrøring. Helles i en passende form og settes kjølig i minst 3 timer.

Pyntes med krem og friske bær.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.