Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Sherrypudding
  • Sherrypudding

Sherrypudding

En pudding som passer fint til jul og mange andre spesielle anledninger.
Middels
Energi 200.0 kcal
Protein 5.0 g
Fett 16.8 g
Karbohydrater 5.3 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 80.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 2.2 g
Vitamin A 233.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 14.7 µg
Fosfor 91.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.6 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 3.8 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 11 stk gelatinplater
  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 1 dl søt sherry

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter.

Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med melk og fløte. Sil fra vaniljestangen.

Visp eggedosis av egg og sukker. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i den varme melkeblandingen. Bland i eggedosis og sherry. Rør litt til puddingen begynner å tykne. Hell den over i glassbolle og la den stå kjølig til den skal serveres.

Server puddingen med kirsebærsyltetøy eller rød saus til.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.