Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Sauser/kremer / Bestemorsuppe
  • Bestemorsuppe

Bestemorsuppe

En dessertsuppe som tar mindre enn en halv time å lage.
Enkel
Energi 112.7 kcal
Protein 3.3 g
Fett 6.7 g
Karbohydrater 9.6 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 100.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 1.6 g
Vitamin A 79.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.1 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 8.6 µg
Fosfor 83.4 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.9 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.1 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 l kefir eller kulturmelk
  • 1 dl hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 1 dl rosiner
  • 2 ss sukker
  • 1 ts malt koriander
  • 2 dl kremfløte
  • revet skall av 1 stk sitron

Fremgangsmåte

Lag jevning av sur melk og hvetemel. Kok opp under omrøring. Spe med søt melk.

Tilsett rosiner, sukker og koriander. La suppen trekke i 5 minutter.

Visp kremfløten til luftig krem, og fordel den i tallerkene sammen med sitronskallet når suppen øses opp.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.