Hjem - Oppskrifter / Forretter / Fisk og skalldyr / Fiskekake av hyse med smørstekt småløk og salat
  • Fiskekake av hyse med smørstekt småløk og salat

Fiskekake av hyse med smørstekt småløk og salat

Hyse, eller kolje finnes langs hele norskekysten og er ettertraktet for kjøttet som er ypperlig å lage fiskekaker av. Man kan også koke hyse, men den bør da være nyfanget.
Prøv disse karbonadene og gjør hverdagsmiddagen litt mer spennende.

Middels
Energi 120.7 kcal
Protein 6.9 g
Fett 8.9 g
Karbohydrater 2.5 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 28.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 68.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 9.0 mg
Vitamin E 2.6 mg
Folat 16.8 µg
Fosfor 99.3 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 15.8 mg
Niacin 1.5 mg
Selen 11.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 350 g hyse-/koljefilet
  • 1 stk egg
  • ½ dl matfløte
  • 2 ss frisk gressløk , finskåret
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt hvit pepper
  • 2 ss olje , til steking
  • 2 ss meierismør , til steking
  • Smørstekt småløk:
  • 6 stk stjerneløk
  • 1 ss meierismør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt hvit pepper
  • 1 ss frisk gressløk
  • Salat på hvitkål og tomater:
  • 100 g hodekål , eller annen kål
  • 2 stk tomat
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss majones
  • ½ ts salt
  • ¼ ts kvernet hel hvit pepper

Fremgangsmåte

Mal fisken grovt og rør inn egg, fløte og gressløk. Tilsett salt og pepper etter smak. Deigen røres minst mulig, ellers blir farsen seig.

Form små karbonader som stekes på begge sider i varm olje og smør til de er gyldenbrune.

Smørstekt småløk
Stjerneløken skrelles og skjæres i skiver. Stekes i smør uten å ta farge - krydre med salt og pepper og tilsett gressløk rett før servering.

Salat på hvitkål og tomater
Kål snittes fint. Tomat deles i to, kjernehuset fjernes og de deles i strimler. Bland sammen fløte og majones og smak til med salt og pepper. Bland salaten sammen og la den gjerne stå og trekke en stund før servering.

Anrettes pent på tallerken eller fat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.