Hjem - Oppskrifter / Forretter / Kjøtt / Ribberull med yoghurt-dressing og karripickles
  • Ribberull med yoghurt-dressing og karripickles

Ribberull med yoghurt-dressing og karripickles

En litt eksotisk og ny måte å spise ribberull på.
Middels
Energi 173.0 kcal
Protein 2.6 g
Fett 14.6 g
Karbohydrater 6.9 g
Fiber 2.7 g
Kalsium 79.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 54.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 20.5 mg
Vitamin E 2.7 mg
Folat 24.4 µg
Fosfor 66.3 mg
Jern 1.5 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 22.7 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 dl god olivenolje
  • salt og pepper
  • evt kan du bruke finhakket persille og gressløk
  • Karripickles:
  • 1 stk gulrot , finstrimlet
  • ¼ stk hodekål , finsnittet
  • ½ stk løk , finkuttet
  • 1 dl soyaolje
  • 2 ss karri
  • ½ ss eplecidereddik
  • 3 skive ribberull per person

Fremgangsmåte

Sil yoghurten gjennom dobbelt kaffefilter eller kjøkkenhåndkle slik at vannet renner ut.

Hell oljen i yoghurten i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne finhakket persille og gressløk.

Karripickles
Kok grønnsaker raskt i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dem dampe av (tørke litt) i gryten.

Ha dem i et ildfast fat og la dem tørke midt i stekeovnen på 150 °C i ca 15 minutter.

Varm oljen og visp inn karri og eddik. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt.

Legg ribberullen på tallerkenen og anrett med tilbehøret. Server med et godt, grovt brød.

Oppskriften er laget i samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.