Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Fylt brødrull
  • Fylt brødrull

Fylt brødrull

En slik rull kan man fylle med akkurat det man selv vil. Denne oppskriften er nok noe inspirert av det italienske kjøkken.
Middels
Energi 236.2 kcal
Protein 18.3 g
Fett 10.9 g
Karbohydrater 16.4 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 271.9 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 84.5 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 60.8 µg
Fosfor 281.9 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 28.5 mg
Niacin 2.6 mg
Selen 6.4 µg
Sink 2.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 ½ dl lettmelk
  • 25 g gjær
  • 1 ½ ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • 100 g siktet speltmel
  • Fyll:
  • 1 båt hvitløk
  • 100 g friske urter
  • 300 g revet gulost
  • 150 g spekeskinke

Fremgangsmåte

Varm melken fingervarm, ca 37 °C. Rør ut gjær i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med olje og salt. Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca 20 minutter eller til dobbelt størrelse.

Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til et rektangel. Speltmelet er litt mer klissete å jobbe med enn vanlig mel.

Hakk opp hvitløk sammen med krydderet. Fordel blandingen på deigen. Strø over ost, og legg over spekeskinke. Rull sammen som en kringle. La den få etterheve i ca 30 minutter. Klipp den gjerne opp som en klippekrans.

Stekes i forvarmet ovn på ca 180 °C i ca 15 minutter. Serveres gjerne lun.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.