Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Hjemmelaget Knekkebrød
  • Hjemmelaget Knekkebrød

Hjemmelaget Knekkebrød

Lag ditt eget knekkebrød - grovt og godt til alle måltider!

Enkel
Energi 227.0 kcal
Protein 7.7 g
Fett 14.7 g
Karbohydrater 12.4 g
Fiber 8.0 g
Kalsium 137.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 0.0 mg
Vitamin B1 0.3 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 31.7 µg
Fosfor 235.1 mg
Jern 3.0 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 108.3 mg
Niacin 1.6 mg
Selen 1.3 µg
Sink 1.8 mg

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 32 stk
  • 2 dl sammalt rug, fin
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl hvetekli (kruskakli)
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Fremgangsmåte

1 porsjon = 32 stk.

Rør sammen alle ingrediensene og fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir.

Rut opp knekkebrødene før steking.

Stek knekkebrødene i varmluftsovn ved 180 grader i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 grader. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.