Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Karrisild
  • Karrisild

Karrisild

Karrisild er et sunt og godt pålegg som er lett å lage selv. Dette er i tillegg en ypperlig julegave til en gammel tante som har alt.
Middels
Energi 142.6 kcal
Protein 5.3 g
Fett 11.1 g
Karbohydrater 4.8 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 67.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 4.1 µg
Vitamin D 4.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 126.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 6.6 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 21.8 µg
Fosfor 147.2 mg
Jern 1.5 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 26.7 mg
Niacin 1.6 mg
Selen 18.0 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 200 g kryddersild , fileter
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss karri
  • 1 dl purre , finhakket
  • 1 stk lite eple
  • 2 ss frisk dill , finhakket

Fremgangsmåte

Legg sildefiletene i vann eller like deler vann og melk, så de ikke blir for salte. Skjær silden i biter.

Bland sammen lettrømme, karri, finhakket purre, eple og finhakket dill til en dressing. Hell den over silden og server gjerne grovbrød til.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.