Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Kyllingsalat

Kyllingsalat

En nydelig påleggsalat som passer kjempegodt på matpakken.
Enkel
Energi 101.8 kcal
Protein 7.8 g
Fett 5.1 g
Karbohydrater 4.9 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 45.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 95.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 3.8 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 11.8 µg
Fosfor 116.3 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 15.7 mg
Niacin 3.7 mg
Selen 2.1 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 stk kyllingfilet , skåret i småbiter, stekt og avkjølt
  • 1 ½ dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 ss majones
  • 1 ts karri
  • ½ båt hvitløk , finhakket
  • 2 ss purre eller løk, finhakket
  • 1 stk syrlig eple , skrelt og delt i bittesmå biter
  • 1 stk gulrot , revet

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk som pålegg. Passer godt på rundstykker, baguetter, wraps eller pitabrød, gjerne sammen med litt grønn salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.