Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Skinke- og ostebrød
  • Skinke- og ostebrød

Skinke- og ostebrød

Ferskt, hjemmelaget brød smaker kjempegodt til supper og gryter. Denne versjonen kan også nytes for seg selv som et mellommåltid eller til kvelds, om man ønsker det.
Middels
Energi 277.1 kcal
Protein 14.3 g
Fett 12.5 g
Karbohydrater 26.4 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 231.6 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 131.7 mg
Vitamin B1 0.3 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 49.6 µg
Fosfor 215.4 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 22.2 mg
Niacin 1.3 mg
Selen 4.7 µg
Sink 1.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl melk
  • ½ pk gjær
  • 5 ss smeltet smør
  • 1 ts salt
  • 8 dl hvetemel
  • Fyll:
  • 350 g revet gulost
  • 150 g kokt skinke , i biter
  • frisk bladpersille

Fremgangsmåte

Varm melken fingervarm (37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med smeltet smør og salt.

Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca 20 minutter eller til dobbelt størrelse. Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til to rektangler.

Fordel revet ost, skinkebiter og hakket bladpersille på den ene langsgående halvdelen av begge rektanglene og brett den andre halvdelen over. Rull/trykk deigflatene sammen i kanten. Legg rektanglene på en bakeplate og snitt dem på tvers med en skarp kniv i det øverste deig laget. 

La de få etterheve i ca 30 minutter.

Stekes i forvarmet ovn på ca 180 °C i ca 15 minutter.

 

Tips: Skinke- og ostebrødet passer utmerket til fiskegryte. Serveres lun. 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.