Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Smørbrødkake
  • Smørbrødkake

Smørbrødkake

En enkel og rask måte å lage lunsj til flere på.
Enkel
Energi 209.9 kcal
Protein 10.1 g
Fett 8.0 g
Karbohydrater 23.5 g
Fiber 2.1 g
Kalsium 48.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.8 g
Vitamin A 45.7 mg
Vitamin B1 0.5 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 4.3 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 83.3 µg
Fosfor 137.1 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 23.9 mg
Niacin 2.7 mg
Selen 5.6 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • Hjemmelaget loff i springform, 24 cm
  • 50 g gjær
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • ca 500 g hvetemel
  • Fyll:
  • 100 g potetsalat
  • 6 skive spekeskinke
  • 50 g ruccola
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 ss pesto
  • 6 skive røkelaks
  • Til toppen:
  • 70 g kremost naturell
  • 6 stk jordbær
  • 6 stk grønn frisk asparges
  • 4 skive røkelaks

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, hell i melk og varm til ca 37ºC. Hell væsken over gjæren og rør den ut.

Tilsett salt og sukker, Elt inn mel med maskin eller for hånd til den blir smidig og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.

Elt deigen godt og kjevle den ut til den passer i springformen. Etterhev deigen til dobbel størrelse i ca 40 minutter og stek brødkaken ved 200 ºC i ca 35 minutter.


Del smørbrødkaken i tre deler. Smør på potetsalat, og ha på spekeskinke og ruccula. Legg på bunnen, og smør i neste lag; cottage cheese, pesto og røkelaks. På toppen legger du kremost, jordbær, asparges og røkelaks.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.