Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Yoghurtbrød
  • Yoghurtbrød

Yoghurtbrød

Ferskt brød er alltid godt, og har du noen timer til overs en dag kan du lett lage ditt eget.
Middels
Energi 232.7 kcal
Protein 8.8 g
Fett 1.8 g
Karbohydrater 43.2 g
Fiber 3.0 g
Kalsium 33.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 6.3 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 69.6 µg
Fosfor 125.1 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 28.5 mg
Niacin 2.0 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

8 porsjoner
  • 50 g gjær
  • 4 dl vann
  • 3 ½ dl yoghurt naturell
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 1 l hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen, løs den opp i det lunkne vannet.

Tilsett yoghurt, mel, havregryn og salt. Hold eventuelt tilbake noe av melet. Bland sammen til en smidig deig, og la den heve under plast på et lunt sted til ca dobbel størrelse.

Form deigen til to brød. La dem etterheve ca 20 minutter og stek i ovnen på 225 °C i ca 30 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.