Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Byggrynspannekaker
  • Byggrynspannekaker

Byggrynspannekaker

Pannekaker for liten og stor, her har vi hatt byggryn i røra for å gjøre den litt sunnere.

Middels
Energi 146.8 kcal
Protein 9.1 g
Fett 6.7 g
Karbohydrater 11.7 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 87.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 66.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 17.5 µg
Fosfor 153.7 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 4.4 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 50 g byggris
  • 1 dl vann
  • 2 dl helmelk eller lettmelk
  • 1 dl kefir
  • 3 stk egg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl byggmel
  • 1 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • ca 3 dl cottage cheese
  • 2 ss pesto
  • 4 skive kokt skinke
  • 4 skive norvegia

Fremgangsmåte

Hell byggris i en bolle og tilsett kokende vann. La det stå å trekke i 15 - 20 minutter.

Visp sammen melk, kefir og egg. Tilsett så gryn, byggrisblanding, mel, salt og kardemomme i melkeblandingen under omrøring.

Dekk til røren, og la den stå og svelle i 20 minutter.

Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.

Servér med kesam og cottage cheese som du blander sammen, legg på pesto og strimler av skinke og ost.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.