• Lapper

Lapper

Kjempegodt til helgefrokosten eller som dessert.
Enkel
Energi 237.5 kcal
Protein 7.5 g
Fett 3.4 g
Karbohydrater 43.6 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 55.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 14.8 g
Vitamin A 47.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 22.2 µg
Fosfor 159.8 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.1 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 5.5 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 12 stk
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 ts toppet vaniljesukker
  • 2 dl syrnet melk (kefir)
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts toppet bakepulver
  • smør til steking

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker. Hell i melken.

Rør forsiktig inn mel og bakepulver. Rør minst mulig. La røren svelle i ca 15 minutter.

Stek lappene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem når røren stivner på den ene siden.

Spis dem gjerne lune med syltetøy, rømme, kvarg eller ost.

 

 

 

Prøv også våre andre oppskrifter på lapper og sveler:

Lapper til frokost

Tradisjonelle sveler

Mormors sveler

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.