Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Melkering fra Nordland
  • Melkering fra Nordland

Melkering fra Nordland

Melkering brukes som dessert eller mellommåltid og serveres med sukker og knust kavring eller flatbrød. det som er sjarmen med melkering og rømmekolle, er fløtelaget som danner seg på toppen av produktet.
Middels
Energi 45.3 kcal
Protein 3.3 g
Fett 1.6 g
Karbohydrater 4.7 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 115.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 15.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 6.0 µg
Fosfor 88.3 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.5 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 l melk
  • 2 dl kefir eller kulturmelk
  • serveres med knust kavring, sukker og kanel

Fremgangsmåte

Varm den søte melken til litt under kokepunktet. Avkjøl så til 20-25 grader og rør inn syrnet melk. Hell blandingen i tallerkner og la dem stå lunt på kjøkkenet til melken har "løpt sammen" og er tykk. Det tar ca. 1 døgn.


Avkjøl melkeringen godt før den serveres med sukker, kavring og f eks kanel på.

Hvis du ønsker et "fløtelokk" på melkeringen, kan du helle ca. 1 ss kremfløte i hver tallerken før melken fordeles i. Hvis du bruker seterrømme istedenfor kefir eller kulturmelk, får du rømmekolle.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.