Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Påskelapper
  • Påskelapper

Påskelapper

Lapp på lapp... Disse har ingen søm mellom seg, men derimot deilig frukt, yoghurt og kesam.

Enkel
Energi 144.8 kcal
Protein 5.5 g
Fett 6.5 g
Karbohydrater 15.9 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 88.6 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 3.8 g
Vitamin A 73.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.3 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 10.3 µg
Fosfor 91.3 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.1 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "friske bær"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk egg
  • 3 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • ½ dl smør , flytende
  • ½ l fruktyoghurt med skogsbær , stort beger
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 3 stk plomme
  • 200 g friske bær

Fremgangsmåte

Pisk egg og melk sammen, rør i alt det tørre og la det stå og svelle i 30 minutter.

Stek lappene i passe størrelse i en stekepanne i smør. La det ligge å avkjøle seg, før du lager påskens beste lappetårn.

Her har vi fordelt yoghurt og vaniljekvarg lagvis mellom lappene sammen med plommer og friske bær.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.