Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Rislapper med cottage cheese
  • Rislapper med cottage cheese

Rislapper med cottage cheese

Prøv disse deilige rislappene etter en lang dag ute, i skisporet eller etter skogsturen. Verdt å prøve som ettermiddagskos for små og store.
Enkel
Energi 113.8 kcal
Protein 8.1 g
Fett 4.0 g
Karbohydrater 11.3 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 69.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 1.9 g
Vitamin A 57.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 16.8 µg
Fosfor 128.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 13.1 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 4.8 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ½ dl cottage cheese
  • 2 ½ dl kald risgrøt
  • 3 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • 2 stk egg
  • 1 ss sukker
  • smør til stekingen
  • syltetøy, sukker og lettrømme som tilbehør

Fremgangsmåte

Bland sammen cottage cheese, risgrøt, hvetemel og melk. 

Pisk egg og sukker lett sammen for hånd, og bland dette sammen med de andre ingrediensene. 

Stek små lapper i smør i en pannen.

 

Spis lappene varme med syltetøy og evt ekstra sukker eller rømme på.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.