Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Avkokt flyndrefilet i kaperssaus
  • Avkokt flyndrefilet i kaperssaus

Avkokt flyndrefilet i kaperssaus

Mange tenker på flyndre som en fisk som er mer vanlig å spise på restaurant enn det er hjemme. Men det er ingen grunn til at det skal være slik - det tar ikke lang tid å lage et skikkelig gourmet-måltid av flyndre. Bare prøv denne oppskriften og se selv!
Middels
Energi 122.8 kcal
Protein 7.7 g
Fett 6.9 g
Karbohydrater 7.4 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 24.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 60.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 6.6 µg
Fosfor 36.8 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 1.6 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g flyndrefilet
  • 2 ½ dl fiskekraft
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 5 dl fiskekraft
  • 5 g kapers
  • 1 dl kremfløte
  • 2 stk eggeplomme

Fremgangsmåte

Damp fisken forsiktig i fiskekraften smakt til med salt og pepper.

Ta ut fiskebitene og bland inn kraften, kapers og kraftsausen.

Rør sammen fløte og eggeplommer, bland inn litt av den kokende suppen og hell så dette tilbake i suppebollen under røring. Gi et forsiktig oppkok med fiskebitene i og server straks på rykende varme tallerkener.

Strimler av nykokte grønnsaker og en butterdeigs-postei til er herlig.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.