Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Fiskegrateng med råkostsalat
  • Fiskegrateng med råkostsalat

Fiskegrateng med råkostsalat

En rett som er mye enklere å lage enn mange tror. Og i tilegg vil barna elske den! Lag en stor porsjon så har du til en ekstra middag.
Middels
Energi 97.7 kcal
Protein 7.8 g
Fett 3.3 g
Karbohydrater 8.5 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 48.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.5 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 127.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 0.9 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 17.9 µg
Fosfor 129.8 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.8 mg
Magnesium 18.3 mg
Niacin 1.3 mg
Selen 10.7 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(12) "strøkavring"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g seifilet
  • 2 dl makaroni
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ½ l helmelk
  • 2 stk egg
  • 1 krm malt muskat
  • 1 ts salt
  • 1 krm pepper
  • 2 ss strøkavring
  • Råkostsalat:
  • 5 stk gulrot
  • 1 stk rødbete

Fremgangsmåte

Trekk fisken i lettsaltet vann. Kok makaroni etter anvisningen på pakken.

Lag hvit saus:
Smelt smør i en gryte, rør inn hvetemel til en jevn røre. Spe med melk, forsiktig til å begynne med. La sausen koke opp mellom hver speing. Sausen skal være tykk.
 
Ha i fisken og kokt makaroni i sausen.
 
Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Rør plommene inn i sausen. Tilsett muskattnøtt, salt og pepper.
 
Rør til slutt forsiktig inn de stive eggehvitene. Dekk gratengen med strøkavring og ha den i en ildfast form (ca 26x15 cm).
 
Stekes ved 225°C i ca 45 minutter. 

Rasp gulrøtter sammen med rødbeter. Det blir flott råkostsalat.  
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.